www.babycentar.ba

Telefon: 033 260 725 ili e-mail: info@babycentar.ba

Prvi simptomi trudnoće

Napomena: Iako u najvećem broju slučajeva ovi simptomi zaista i znače trudnoću, uvijek je moguće da imaju sasvim drugi izvor. Zbog toga, posumnjate li u drugo stanje svakako posjetite liječnika. Nitko i ništa Vam s većom sigurnošću ne može reći da li ste trudni ili ne.

Izostanak menstruacije
Najčešći i prvi simptom kojeg osjetimo. Pravi tjelesni alarm.

Krvarenje
Može i ne mora biti prisutno. Ukoliko je oskudnije i javlja se u terminu kada bi i prava menstruacija nastupila, sve je u redu. Otprilike 6-12 dana nakon začeća embrio se ugnježđuje u stjenku maternice te može doći do sitnog krvarenja.

Jutarnje mučnine
Suprotno njihovome nazivu, jutarnje mučnine ne moraju se javljati samo jutrom, naprotiv, većinom se javljaju u drugo doba dana. 20% trudnica ih uopće neće osjetiti.

Metalni okus u ustima
Tipičan rezultat promjene hormona u tijelu, zna biti vrlo neugodno, jer ne mijenja samo okus hrani, već je uvijek prisutan u ustima.

trudnoca - trudnica 1

Osjetljive i povećane dojke
Preosjetljivost dojki i bradavica, uslijed djelovanja progesterona i estrogena, osjeti se već 1-2 tjedna nakon začeća. Ta promjena može povećati tjelesnu masu i do 500 grama!

Promjena boje areola
Zbog utjecaja hormona područje kože oko bradavica može poprimiti tamniju boju.

Umor
Ništa neobično, ako ste svjesni kroz kakve sve promjene prolazi Vaše tijelo privikavajući  se na brigu o novom biću u Vama.

Glavobolja
Bujica hormona često uzrokuje i ovaj neugodni simptom.

Gađenje / želja za hranom
Iznenadno gađenje prema onome što ste do sada voljeli, ili želja za namirnica koje do sada i niste baš preferirali, vrlo su učestali simptom rane trudnoće.

 


Vi ste ovdje: Home Savjeti Prvi simptomi trudnoće

Brzi kontakt

BabyCentar.ba

Tel: (+387) 33 260-725
Fax: (+387) 33 260-725
Email: info@babycentar.ba
Website: www.babycentar.ba

Partneri

TagCloud

bebe, djeca, roditelji, babycentar, philips, avent, duda, igračke, kolica